Vegetariánská jídla
Jak jsme již předeslali, naprostá většina Indů patří mezi vegetariány a jejich kuchyně nabízí široký výběr vhodných jídel. Nejpoužívanější zeleninou bývají brambory, baklažán, všechny druhy luštěnin, květák a rajčata. Do některých jídel se přidává i lehký sýr panir, který patří mezi skutečné pochoutky a rozhodně doporučujeme některé jídlo s ním ochutnat.
Jídelníček Indů se podle oblastí značně liší a může být až neuvěřitelně pestrý. Základ představuje hlavní zeleninový chod, zvaný obvykle sabdží. Přílohou je téměř vždy rýže a často také prosté chlebové placky. Podává se také mnoho různých zeleninových příloh, jako například saláty nebo čatný (častěji psáno jako chutney, jedná se o pálivý doplněk z rozemletého ovoce), ovšem výčet všech variací by mohl být velice dlouhý. Indové často jedí z hliníkových táců či podnosů, jež mají několik oddílů pro jednotlivé chody a přílohy.
Z vegetariánských jídel jistě stojí za zmínku panír v rajčatové či jiné omáčce, bramborové kari, zeleninové pullao, zeleninová korma, kari okra, fazole á la gujarati, fazolové klíčky se špenátem, květáková kheema, pikantní žampióny apod.