Předkrmy a menší pochoutky
V Indii se běžně konzumují drobná jídla v průběhu celého dne. Nejčastěji lze všude na ulicích spatřit samosy, bhájí a kebaby, které jedí všichni a prakticky pořád. Jsou totiž velmi levné a dobré, na naše měřítka značně kořeněné, ale za ochutnání určitě stojí.
V Indii se jen zřídka připravují polévky, ale jedna z nich je vyhlášená – říká se jí mulligatawny. Za jakousi polévku lze považovat také dhál, přestože jde o poněkud méně přesné označení. Základ tohoto pokrmu tvoří hrách, čočka nebo jiný druh luštěnin, podobně jako u mnoha jiných indických jídel. Luštěniny totiž obsahují významný podíl proteinů. Recept na přípravu mulligatawny vznikl v anglo-indické komunitě, ovšem existuje v mnoha variacích. Jestliže se polévka podává s chlebem, může tvořit jeden z chodů oběda nebo večeře.
Pokud bychom chtěli stručně uvést některá z drobnějších jídel, jmenujme alespoň ta nejzákladnější: zeleninové pakory, samosy, kebab, bhájí, kousky smaženého kuřete, oplatky pappadum. Podrobnější popisování těchto dobrot snad ani není potřeba, setkáte se s nimi prakticky na každém kroku a budete je moci sami ochutnat. V Indii se pěstuje neuvěřitelně široká škála druhů zeleniny a podobně jako celá indická kuchyně, jsou i tato menší jídla (přirozeně s výjimkou kuřete) založena především na pečených či smažených kouscích zeleniny v různých kombinacích a samozřejmě na přítomnosti nejrůznějších druhů koření.