Maso
Pokud už v souvislosti s Indií budeme hovořit o mase, pak lze říci, že nejpopulárnějším druhem tu kromě drůbežího je také skopové. Hovězí v našem slova smyslu se nesmí jíst vůbec, neboť kráva je považována za posvátné zvíře, kterému nesmí být ublíženo. Buvol se ovšem netěší stejné ochraně, takže i zde se s hovězím masem můžete setkat. Konzumace vepřového masa podléhá omezením určitých náboženských předpisů, ale nelze říci, že by bylo zcela zakázané. Indové se však většinou řadí mezi vegetariány, což souvisí s jejich způsobem myšlení a tradičními hodnotami. Jedním z nejběžnějších způsobů přípravy jídel obsahujících maso je kari (curry). Jedná se o malé kousky masa v kořeněné, většinou velmi ostré omáčce a přílohou bývá rýže. S něčím jako je řízek se zde jen těžko setkáte, s výjimkou dražších restaurací pro turisty.
Z dalších obvyklejších masitých jídel můžeme jmenovat například:
Masový kebab s jogurtem, skopové balti, skopové pullao, hovězí kofta, hovězí madras, plátky Tandoori s mátou, skopová korma, skopové na kardamomu, pasanda, skopový kebab, klasické hovězí curry nebo vepřové vindaloo.
Kuřecí maso patří v Indii k těm častějším druhům. Ve většině zdejších jídel se používá kuře nakrájené na malé kousky, aby mohly být dobře obaleny v těstíčku s kořením a aby důkladně nasály jeho chuť. Pokud budete chtít ochutnat některou z indických kuřecích specialit, doporučujeme například kuře tandoori, kuřecí dhansak, kuřecí birjání, kokosové kuřecí kari, kuřecí madrás, tikka masala, dopiazah nebo klasické kari.